Автор Тема: MCF - форма за регистрация 1  (Прочетена 8995 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
MCF - форма за регистрация 1
« -: 12 Декември 2009, 18:52:07 »
** Тази тема дискутира:: MCF - форма за регистрация 1 **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:27:50 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг: MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #1 -: 20 Декември 2009, 22:15:32 »
здравейте. имам проблем по този урок. правя всичко както е на урока, но получавам една грешка още в самото начло. на 3:19мин когато gattaka refresh-ва страницата освен това което получава той получавам и
Notice: Undefined index: is_logged in C:\\Program Files\\wamp\\www\\phpproject1\\functions.php on line 14
ред 14 е:   if($_SESSION[ ' is_logged ' ]===true)
може ли да ми кажете защо така се получава? мерси

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #2 -: 20 Декември 2009, 23:18:57 »
Това е Notice,нищо сериозно. Показва се защото не си декларирал $_SESSION[ ' is_logged ' ] а и не си заказал на php да не го показва.
Отвори php.ini (намира се в ...\\xampp\\php\\php.ini) и намери реда на който се намира error_reporting =
и го промени на
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED
Рестартирай apache и би трябвало да не те притеснява повече.
Друг вариант е да добавяш
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
В началото на всеки php файл

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #3 -: 20 Декември 2009, 23:38:30 »
ами значи намерих това:

; error_reporting
;   Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE
;   Development Value: E_ALL | E_STRICT
;   Production Value: E_ALL & ~E_DEPRECATED

само 1 ред ли да бъде или как? мерси пак

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #4 -: 20 Декември 2009, 23:51:36 »
Ако в php.ini няма ред error_reporting = .... ще добавиш ръчно error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED точно под тези, които си цитирал, без да слагаш ;(точка и запетая) отпред и не забравяй да рестартираш apache.

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #5 -: 21 Декември 2009, 01:10:57 »
ами с 2рия метод се получава, но 1вия не ще :(

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #6 -: 21 Декември 2009, 01:43:57 »
хм. неволята ме споходи пак :) този път на 25:40мин. излиза ми
Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\\Program Files\\wamp\\www\\phpproject1\\register.php on line 29

Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\\Program Files\\wamp\\www\\phpproject1\\register.php on line 33

като на 29 ред имам:
if(!eregi( " ^[[:alnum:]][a-z0-9_.-]*@[a-z0-9.-]+\\.[a-z]{2,4}$ " , $email)) {

а на 33:
if(!ereg( " ^[a-zA-Z]{3,16}$ " ,$var))

това дали не е пак някакъв такъв проблем като преди малко?

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #7 -: 21 Декември 2009, 09:08:09 »
Ползваш PHP 5.3 в който ereg са deprecated. Тоест в следващата версия на PHP ерег НЯМА да работи. Сменяй го с preg
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #8 -: 21 Декември 2009, 12:16:17 »
ами мн се извинявам ама все още не ми е ясно как да стане. разглеждах в php manual ама понеже сега се уча и малко мн ми е мъгла. може ли да напишеш как трябва да изглеждат тези 2 проверки (на email и име)? мерси

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #9 -: 21 Декември 2009, 13:04:15 »
if(!preg_match( ' /^[a-z0-9_.-]*@[a-z0-9.-]*\\.[a-z]{2,4}$/ ' , $email)) {

tatriki

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 89
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #10 -: 21 Декември 2009, 13:24:46 »
а за име предполагам, че ще бъде:
if(!preg_match( ' /^[a-zA-Z]{3,16}$/ ' ,$var))
благодаря за уточненията

benjikt

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 105
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #11 -: 06 Януари 2010, 19:37:13 »
Уроците са супер, само едно не ми хареса.Във формата за регистрация ти си я направил <input type= " text " ...  и имаше въпроси защо при въвеждане на паролата тя се вижда е не е с **** . За да стане това просто е нужно вместо типа да е текс да е парола или по точно <input type= " password " ... . Всичко др. е идеално.
« Последна редакция: 02 Декември 2010, 22:39:51 от borovaka »

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #12 -: 06 Януари 2010, 21:14:28 »
Това издребняване.
Човека повтори няколко пъти, че до като разработва сайта ги държи като type= " text "  и чак накрая ги прави на type= " password "  На теб щом ти е по-удобно да са pass си ги прави така.

vaskoralev

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 35
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #13 -: 27 Февруари 2010, 12:21:08 »
Могат ли да се намерят сорс файловете от уроците по тази и следващата форма. Начинаещ съм и все някъде бъркам и не ми се получавта нещата.

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:MCF - форма за регистрация 1
« Отговор #14 -: 27 Февруари 2010, 12:41:08 »
Идеята е сам да ги напишеш, за да ги разбереш. Не ти е полезно да ги получиш на готово. Повярвай ми!
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar