Автор Тема: MCF- категории в индекса  (Прочетена 2768 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
MCF- категории в индекса
« -: 16 Януари 2010, 00:29:14 »
** Тази тема дискутира:: MCF- категории в индекса **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:26:50 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

mihail.jl

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 0
  • Публикации: 47
Отг:MCF- категории в индекса
« Отговор #1 -: 24 Април 2010, 15:11:37 »
Изобщо не ми зарежда CSS.Когато напиша във функшан
<link rel= " stylesheet "  href= " css/style.css "  type= " text/css "  />
и си създам в папка CSS style.css задавам:
Код: HTML
  1. *{
  2. padding:0;
  3. margin:0;
  4. background-color: red;}
  5. нищо не става.
  6. Странно!!!!
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:27:21 от Avalanche »

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:MCF- категории в индекса
« Отговор #2 -: 24 Април 2010, 15:17:05 »
А тоя function в коя директория е ? Ако е в отделна директория, първо трябва да върнеш една директория назад  " ../css/style.css "
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

mihail.jl

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 0
  • Публикации: 47
Отг:MCF- категории в индекса
« Отговор #3 -: 24 Април 2010, 15:41:06 »
да открих си грешката бях написал css/style.css а то трябва ло да бъде css/style.css.css
много благодаря за бързият отговор! :)

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:MCF- категории в индекса
« Отговор #4 -: 24 Април 2010, 19:12:06 »
Да, с netbeans, като създаваш css файл, трябва да напишеш само името, то само ти слага разширението -.css
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #5 -: 15 Септември 2011, 18:14:40 »
Проблема ми е с foreach.За 2 път ми се показва грешката - Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.6.0\www\mcf\index.php on line 12.Незнам какъв е проблема ето фун и индекса-
index.php
Код: PHP
  1. <?php
  2.  
  3. include 'functions.php';
  4. my_header('Начало');
  5. db_init();
  6. $rs = run_q('SELECT name,group_cat_id FROM group_cat WHERE active=1');
  7. while ($row = mysql_fetch_assoc($rs)) {
  8.     $groups[] = $row;
  9. }
  10.  
  11. foreach ($groups as $v)
  12. {
  13.     $rs = run_q('SELECT name,cat_id,`desc` FROM cat WHERE active=1 AND group_cat_id=' . $v['group_cat_id']);
  14.     echo '<div class="group_cat">' . $v['name'];
  15.     while ($row=mysql_fetch_assoc($rs))
  16.     {
  17.         echo '<div class="cat">' . $row['name'] . '<p>' . $row['desc'] . '</p></div>';
  18.     }
  19.     echo '</div>';
  20. }
  21. footer();
  22.  

functions.php
Код: PHP
  1. <?php
  2. error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  3.  
  4. function my_header($title) {
  5.     ?>
  6.     <!DOCTYPE html>
  7.     <html>
  8.         <head>
  9.             <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  10.             <link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" />
  11.             <title><?php echo $title; ?></title>
  12.         </head>
  13.         <body>
  14.  
  15.             <div id="topmenu">
  16.  
  17.                 <?php
  18.                 if ($_SESSION['is_logged'] === true) {
  19.                     echo 'Здравей: <b>' . $_SESSION['user_info']['login'] . '</b>';
  20.                     if ($_SESSION['user_info']['type'] == 3) {
  21.                         echo '<a href="admin/index.php">Администраторски панел</a>';
  22.                     }
  23.                     echo '<a href="logout.php">Изход</a>';
  24.                 } else {
  25.                     echo '<a href="register.php">Регистрирай се</a> | ';
  26.                     echo '<a href="index.php">Начало</a> | ';
  27.                     echo '<a href="login.php">Вход</a>';
  28.                 }
  29.                 ?>
  30.             </div>
  31.             <div id="content">
  32.  
  33.                 <?php
  34.             }
  35.  
  36.             //-----------------------------------admin---------------------------------------------------------//
  37.  
  38.  
  39.  
  40.             function my_adminheader($title) {
  41.                 if ($_SESSION['is_logged'] !== true || $_SESSION['user_info']['type'] != 3) {
  42.                     header('Location: ../index.php');
  43.                     exit();
  44.                 }
  45.                 ?>
  46.                 <!DOCTYPE html>
  47.                 <html>
  48.                     <head>
  49.                         <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
  50.                         <title><?php echo $title; ?></title>
  51.                     </head>
  52.                     <body>
  53.  
  54.                         <div id="topmenu">
  55.                             <a href="index.php">Начало</a> |<a href="groups.php">Групи форуми</a>| <a href="sub_groups.php">Под групи</a>| <a href="../logout.php">Изход</a>    
  56.                         </div>
  57.  
  58.     <?php
  59. }
  60.  
  61. function footer() {
  62.     echo '</div></body></html>';
  63. }
  64.  
  65. function db_init() {
  66.     mysql_connect('localhost', 'root', '') or die("Грешка с базата банни");
  67.     mysql_select_db('mcf');
  68. }
  69.  
  70. function run_q($sql) {
  71.     mysql_query("SET NAMES utf8");
  72.     return mysql_query($sql);
  73. }

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2595
  • meow
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #6 -: 15 Септември 2011, 18:58:04 »
Проблема ми е с foreach.За 2 път ми се показва грешката - Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.6.0\www\mcf\index.php on line 12.Незнам какъв е проблема ето фун и индекса-index.php
Как така не знаеш какъв е проблема, то си го пише!
Цитат на: GooGle Translator
Невалиден аргумент предоставена за foreach
Не че се заяждам, ама това са елементарни неща, изгледай уроците за начинаещи и виж как работи foreach! Не може да хванеш рибата, без дори да имаш въдица!
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #7 -: 15 Септември 2011, 20:22:37 »
Благодаря за съвета :)

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #8 -: 15 Септември 2011, 20:51:57 »
Така изгледах го но когато слагам     $groups[]=$row; защо да не невалиден аргумент като просто го прейменувам не на $groups а на $value.И пак същата грешка ??? ??? ???

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2595
  • meow
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #9 -: 15 Септември 2011, 21:08:25 »
Гледал си, но нищо не си разбрал! Това е като в първи клас, колко ябълки ще имаш, ако от твоите нула извадиш 5?
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #10 -: 15 Септември 2011, 21:14:30 »
-5 ябълки  ;D

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #11 -: 15 Септември 2011, 21:24:52 »
Утре почвам да се уча на php.Почвам php за начинаещи сички ще ги гледам и ще науча аз тоя език.Все едно да правя омлет, като не зная кво са яйцата. >:( >:(:)

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #12 -: 15 Септември 2011, 21:27:09 »
А как пишеш нещо, което не разбираш?  Така е най-добре...почваш от нулата и надграждаш

ivcho02

  • Гост
Re: MCF- категории в индекса
« Отговор #13 -: 15 Септември 2011, 21:31:54 »
Незнам.Просто толкоз искам да имам php сайт(хубаво го каза)че направо почвам.Почвам от нулата и стигам до края :):)