Автор Тема: MCF - лист на постове и странициране  (Прочетена 9356 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
MCF - лист на постове и странициране
« -: 13 Декември 2009, 20:03:03 »
** Тази тема дискутира:: MCF - лист на постове и странициране **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:29:20 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

bad_rado

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 104
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #1 -: 13 Декември 2009, 20:03:19 »
Форумчето е страхотно...
Научи ме на каквото и да е :D

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #2 -: 25 Декември 2009, 10:52:04 »
Дава ми тази грешка като напиша

echo mysql_error();

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near  ' .users as u WHERE p.cat_id=1 AND p.added_by=u.user_id '  at line 1

Ето и заявката

$rs = mysql_query( ' SELECT * FROM posts as p.users as u WHERE p.cat_id= ' .$cat_id. '  AND p.added_by=u.user_id ' );

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #3 -: 25 Декември 2009, 11:12:17 »
posts as p.users as u
или
posts as p,users as u
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #4 -: 25 Декември 2009, 12:21:41 »
А как да направя примерно Новата тема и като цъкнеш върху името да те препраща във view_topic.php?id=

И там да показва contenta на тази тема която съм цъкнал ще направиш ли един урок или просто да ми дадеш скрипта моля те..

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #5 -: 25 Декември 2009, 14:48:16 »
Това го има и в тези уроци и в предишни.
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #6 -: 25 Декември 2009, 16:27:06 »
Вече всичко направих но проблема е че като направя

1. adasdasd
2. adasfasd

примерно и не ги показва така

1. adasdasd
2. adasfasd

а така

1. adasdasd 2. adasfasd

И да направя колко мненя има даден потребител как ще стане ?

lamondbg

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 75
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #7 -: 25 Декември 2009, 19:08:15 »
Не съм гледал урока и не знам кода, но след 1.адасдасд трябва да имаш
за да ти го пренесе на нов ред.

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #8 -: 25 Декември 2009, 20:30:29 »
Имам предвид като си го напиша така във формата така да си излезе.....

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #9 -: 25 Декември 2009, 21:43:41 »
Изполвай nl2br()
Това изва от new line to br
Понеже текстовото поле в което пишеш новияд ред се записва като  " \\n " , а браузърите не се съобразяват с това нещо, понеже така работи HTML, ако прекараш входа през тази функция nl2br() тя ще смени всеки нов ред с
а
е тага за нов ред в PHP :)
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #10 -: 26 Декември 2009, 16:41:49 »
Значи направих всичко..

При добавяне на нова тема пише името на темата и автора..;

Като цъкнеш на заглавието те праща във един файл view_topic.php?id= еди кое си..

Но сега проблема ми е как да направя да се отговаря по темата?

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Отг: MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #11 -: 26 Декември 2009, 19:50:43 »
Ами лесно, имаш форма в която потребителя си пише мнението, която се събмитва към някое PHP заедно с ID на темата, и си правиш просто запис вътре.
Нищо по-различни от показаното до тук в урока.
Само записваш друга информация на други места, но принципа е еднакъв
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #12 -: 26 Декември 2009, 21:05:17 »
Принципът е абсолютно същия, можеш да си направиш даже листване на постове в дадена тема, и нов отговор.  :)
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг:MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #13 -: 27 Декември 2009, 08:15:29 »
Следмалко ще видя какво мога да напаравя...

Ludjov

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 312
Отг:MCF - лист на постове и странициране
« Отговор #14 -: 27 Декември 2009, 08:21:18 »
Направих това...

Код: PHP
  1. <?php
  2. include( ' function.php ' );
  3.  
  4. my_header( ' Отговор ' );
  5. cnf();
  6. $postid = $_GET[ ' id ' ];
  7. $catid = $_GET[ ' id ' ];
  8. $rs = mysql_query( ' SELECT * FROM cat as c, posts as pp WHERE c.cat_id AND pp.post_id ' );
  9. while($row = mysql_fetch_assoc($rs))
  10. {
  11. }
  12. ?>
  13. <form method= " POST "  action= " <?php echo  ' post_p.php?id= ' .$postid. '  ' ; ?> "  />
  14. Отговор:
  15.  
  16. <textarea name= " post_p " >
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:30:00 от Avalanche »