-Поздравления за урока. 
-Не знам дали точно тук е правилното място но:
-Бих те помолил да направиш урок или уроци, за това как да уеднаквим сайта си под най-използваните браузъри -знам че задачата не е лека, и че няма готова рецепта за това, но бих те помолил да споделиш твоите знания по този въпрос.
-Ще бъда благодарен на всеки който може да се включи с насоки и съвети по въпроса.
-Също така ако някой може да ме насочи с линкове към статий по този въпрос, ще му бъда много признателен.
-Благодаря предварително.
Мога да ти дам няколко съвета:
Нулирай margin и padding на всички елементи, така няма да ти бягат никога. Това става като в началото на css файлът напишеш *{margin: 0; padding: 0}. Звездичкката действа като универсален селектор на всички елементи (в един урок по Php Иван го препоръчва също).
Използвай relative позициониране и винаги го пиши на съответния елемент в css кода. Браузъра е умен, и разбира, че става въпрос за relative, a не absolute, но тръгнеш ли да слагаш float, top/bottom/right/left и да използваш и absolute позициониране - всичко се омазва. Добра практика е като цяло.
Използвай всеки таг по предназначение - е не може да сложиш div таг в параграф и да се надяваш да е ок.
Обърни внимание на display тага, и на overflow-а, понякога заради тях се получават много големи главоболия при писане на подвижни елементи (в комбинация с min-height и min-width).
Има много информация в нета, каквото и да напишеш ще ти излязат доста резултати. Моето лично мнение е да само едно - практика и да решаваш проблема до край и да разбереш защо това не става така!