Автор Тема: Галерия - част 1  (Прочетена 24411 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
Галерия - част 1
« -: 12 Декември 2009, 15:49:52 »
** Тази тема дискутира:: Галерия - част 1 **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 15 Април 2015, 20:47:14 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

hfy

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Отг:Галерия- част1
« Отговор #1 -: 23 Януари 2010, 01:19:39 »
Здравейте, в тази първа част авторът казва, че е направил файлът logaut.php, но не показва съдържанието му.

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:Галерия- част1
« Отговор #2 -: 23 Януари 2010, 04:20:34 »
Така е защото първо идват MCF ( my cool forum уроците ) и за да не пише 5 реда наново, просто използва същият файл. Така че изгледай първо уроците за MCF.
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:Галерия- част1
« Отговор #3 -: 23 Януари 2010, 13:56:16 »
Стига бре, тоя файл е един ред:

session_start();
session_destroy();
header( ' Location: index.php ' );
exit;


hfy  ako ti trqbwa obqsnenie:

1. Започваме сесията, защото иначе не знаем, кой е отсреща (изчитаме  бисквитката);

2. Трошим я;

3. Пренасочваме на някъде, по презумция, към индекса.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

SocialEvil

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 4
  • Публикации: 463
Отг:Галерия- част1
« Отговор #4 -: 23 Януари 2010, 14:43:58 »
Доколкото помня, той взимаше и login.php скрипта готов, така че е по-хубаво да си изгледа уроците за mcf или поне за login-а (освен, ако не се бъркам)
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:Галерия- част1
« Отговор #5 -: 23 Януари 2010, 16:05:10 »
Най-добре е да мине целия курс, съм съгласен. Обаче в момента курса е неподреден, не се знае, кое след кое следва. Ето пример от оня ден. Поглеждам началото на уроците. Гледам SELECT 1 и 2. Мислиш, че са едно след друго, дори по ред са така, но не са. В момента е малък хаос. А човека ми се стори, че пита само за логаут, което си е нищо. Логин си е доста по-дълга тема. Само по нея могат да се направят няколко урока.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

pallo

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 108
Отг:Галерия- част1
« Отговор #6 -: 10 Март 2010, 12:15:42 »
Немога да разбера защо става така като нито нетбийнс ми дава грешка нито по докумнтацията на базата данни(както казва) има някакви зависимости.То е явно че нещо ми обягва и немога да разбера какво е.

kimusubi

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 13
Отг:Галерия- част1
« Отговор #7 -: 14 Април 2010, 14:23:36 »
Здравейте, появява ми се тази грешка:

1054
Fatal error: Call to undefined function msql_numrows() in C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\login.php on line 12

на етапа от разработването, когато се добавя фукцията run_q();
за да сработи кода за логването.

Може ли някой да даде акъл, как да го оправя.
Мерси предварително.
Единствената граница, е границата на нашето въображение.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Отг:Галерия- част1
« Отговор #8 -: 14 Април 2010, 14:31:27 »
я пробвай да не е msql_numrows() а mysql_num_rows()
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

kimusubi

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 13
Отг:Галерия- част1
« Отговор #9 -: 14 Април 2010, 14:37:27 »
Ето какво се получава като заменя  if (mysql_numrows($rs)==1) със  if (mysql_num_rows($rs)==1)


1054
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\login.php on line 12

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\common.php:12) in C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\login.php on line 28
Единствената граница, е границата на нашето въображение.

fusion

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 25
Отг:Галерия- част1
« Отговор #10 -: 14 Април 2010, 14:43:26 »
Параметърът на mysql_num_rows() трябва да е резултат от mysql_query(). Някъде пускаш header() след като вече си принтнал нещо.

kimusubi

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 13
Отг:Галерия- част1
« Отговор #11 -: 14 Април 2010, 15:11:14 »
не мога да се усетя от къде идва проблема, ето кода на
common.php
----------
session_start();
mysql_connect( ' localhost ' ,  ' miyamoto ' ,  ' bushido ' ) or die( ' No server ' );
mysql_select_db( ' gallery ' ) or die ( ' No database ' );

function run_q($sql)
{
    mysql_query( ' SET NAMES UTF8 ' );
    $rs=mysql_query($sql);
    if(mysql_error())
    {
        echo mysql_errno()+ '  SQL:  ' +$sql;
    }
    return $rs;
}

?>
-------------

ето и на login.php
------------------
include  ' common.php ' ;
if($_SESSION[ ' is_logged ' ]!==true)
{
    if($_POST[ ' log_post ' ]==1)
    {  
      $name=addslashes(trim($_POST[ ' login ' ]));
      $pass=trim($_POST[ ' pass ' ]);
        if(strlen($name)>3 && strlen($pass)>3)
        {
            $rs=run_q( ' SELECT * FROM users WHERE login= "  ' .$name. '  "  AND password= "  ' .md5($pass). '  "  ' );
                if (mysql_num_rows($rs)==1)
                {
                    $row = mysql_fetch_assoc($rs);
                    $_SESSION[ ' is_logged ' ]=true;
                    $_SESSION[ ' user_id ' ]=$row[ ' user_id ' ];
                    $_SESSION[ ' login ' ]=$row[ ' login ' ];
                    header ( ' Location:index_loged.php ' );
                    exit;
                   
                }
        }
   
    }
}


header( ' Location:index.php ' );
exit;
?>
-------
Единствената граница, е границата на нашето въображение.

fusion

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 25
Отг:Галерия- част1
« Отговор #12 -: 14 Април 2010, 15:37:26 »
Най-вероятно имаш грешка в заявката(синтактична или правописна не виждам).
Пробвай така и дай резултата(ако е различен):
function run_q($sql)
{
mysql_query( ' SET NAMES UTF8 ' );
$rs=mysql_query($sql);
if(mysql_error())
{
echo mysql_error();
}
return $rs;
}


btw, mysql грешка с # 1054 е неизвестна колона(unknown column) в таблицата, така че си провери полетата в таблицата, дали са login и password.

kimusubi

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 13
Отг:Галерия- част1
« Отговор #13 -: 14 Април 2010, 15:50:56 »
Unknown column  ' password '  in  ' where clause '
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\login.php on line 12

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\common.php:12) in C:\\xampp\\xampp\\htdocs\\gallery\\login.php on line 28
Единствената граница, е границата на нашето въображение.

fusion

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 25
Отг:Галерия- част1
« Отговор #14 -: 14 Април 2010, 15:53:49 »
Еми да, значи няма колона password в таблица users.

За по-удобно ползвай mysql_error(), вместо mysql_errno(). За да не сърчваш за дефинишъна на грешката по error code.