Автор Тема: Проблем с логин форма  (Прочетена 454 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Darnel

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 133
Проблем с логин форма
« -: 08 Юни 2016, 14:43:37 »
Здравейте имам следния проблем
Notice: Undefined index: user_name in C:\xampp\htdocs\project\login.php on line 6
Къде греша ?


Login.php
<?php
include('Global/inc.php');
session_destroy();

// Checking user login
$user_name htmlspecialchars(trim($_POST['user_name'])); // 6ти ред
$user_pass htmlspecialchars(trim($_POST['user_pass'])); 
$sql "SELECT * FROM users WHERE user_name = '$user_name' and user_pass = '$user_pass'";
$result mysqli_query($mysqli$sql);

// Mysql_num_row is counting table row
$row mysqli_num_rows($result);

// If result matched $user_name and $user_pass, table row must be 1 row
if($row == TRUE){
$_SESSION['user_name'] = TRUE;
$user_name $_SESSION['user_name'];
header('Location: index.php');
}
else {
echo '<font color=\'red\'>Wrong Username or Password</font>';
}

Index.php
<?php
include('Global/inc.php');
include(
'Global/template/index_header.php');

$user_name '';
if(
$user_name === TRUE) {
echo 'Welcome',$username'<br /><br />
<form action="logout.php" method="post"><input type="submit" name="logout" value="Logout"></form>'
;
}
else {
include('Global/template/login.php');
}

include(
'Global/template/index_footer.php');

Logout.php
<?php
session_start
();
if (
session_destroy()) // destroy all sessions
{
    
header("Location: index.php");
}

canon4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 322
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #1 -: 08 Юни 2016, 17:44:47 »
Към login.php пращаш GET заявка, а искаш да вземеш данните от POST заявката. В случая трябва да добавиш едно условие if (!empty($_POST))

Darnel

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 133
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #2 -: 09 Юни 2016, 10:45:53 »
Към login.php пращаш GET заявка, а искаш да вземеш данните от POST заявката. В случая трябва да добавиш едно условие if (!empty($_POST))
А къде да добавя проверката ?

canon4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 322
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #3 -: 09 Юни 2016, 14:04:22 »
Е как така къде, преди да вземеш данните от $_POST. С други думи – „Ако имаш $_POST заявка вземи данните“.

Darnel

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 133
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #4 -: 09 Юни 2016, 14:46:53 »
Нещо не мога да зацепя. Къде да направя тази проверка в индекса или логина ?

canon4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 322
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #5 -: 09 Юни 2016, 16:44:40 »
Login.php, ред 6.

Darnel

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 32
  • -Получени: 3
  • Публикации: 133
Re: Проблем с логин форма
« Отговор #6 -: 09 Юни 2016, 18:17:54 »
То хубаво ама се объркаха и други работи ... Ще почна отначало.