Автор Тема: MVC framework #3 – Loader(1)  (Прочетена 893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
MVC framework #3 – Loader(1)
« -: 24 Януари 2013, 04:03:53 »
** Тази тема дискутира:: MVC framework #3 – Loader(1)**
Автор: gatakka
« Последна редакция: 16 Април 2015, 22:47:21 от Avalanche »
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

opelcrumper

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Re: MVC framework #3 – Loader(1)
« Отговор #1 -: 12 Януари 2014, 17:30:43 »
Здравейте,

Някой има ли проблеми с функцията spl_autoload_register() от примера на видеото? Правя всичко 1:1 спрямо урока, но получавам следната грешка:

Код: PHP
  1.  Fatal error: Uncaught exception 'LogicException' with message 'Passed array does not specify an existing static method (class ' ramework\Loader' not found)' in C:\wamp\www\framework\Loader.php on line 20
  2.  
  3. LogicException: Passed array does not specify an existing static method (class ' ramework\Loader' not found) in C:\wamp\www\framework\Loader.php on line 20
  4.  

Точно преди класа съм си декларирал namespace framework, но очевидно нещо не го разпознава. Работя с php версия 5.4.3.

В конструктора на класа App.php инициализирам \framework\Loader::registerAutoload(); както е показано в примера от видео урока.

А в класа Loader.php имам:
Код: PHP
  1.  public static function registerAutoload() {
  2.         spl_autoload_register(array("\framework\Loader", 'autoload'));
  3.     }
  4.  
  5.     public static function autoload($class) {
  6.         echo $class;
  7.         //self::loadClass($class);
  8.     }

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2590
  • meow
Re: MVC framework #3 – Loader(1)
« Отговор #2 -: 12 Януари 2014, 17:37:27 »
Здравей и добре дошъл,

нещо кавичките прецакват системата, дори и кутията за код тука на сайта окрива \f като част от PHP и го одебялва, забеляза ли? Пробвай с обикновени кавички.
Код: PHP
  1. spl_autoload_register(array('\framework\Loader', 'autoload'));
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

opelcrumper

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Re: MVC framework #3 – Loader(1)
« Отговор #3 -: 12 Януари 2014, 17:51:23 »
Здравей и добре дошъл,

нещо кавичките прецакват системата, дори и кутията за код тука на сайта окрива \f като част от PHP и го одебялва, забеляза ли? Пробвай с обикновени кавички.
Код: PHP
  1. spl_autoload_register(array('\framework\Loader', 'autoload'));

Интересно, проработи. Пробвах няколко други неща преди това, но без успех. Дали пък нещо едновременното подаване на 2 стринга с единични и двойни кавички не е объркало нещата...  ???

Благодаря. Уроците са супер и продължавам нататък! :)

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2590
  • meow
Re: MVC framework #3 – Loader(1)
« Отговор #4 -: 12 Януари 2014, 18:03:59 »
Това за едновременното подаване не се влияе. Ето какво се е случило при тебе. Има разлика между различните кавички. Разбира се не е чак толкова стриктно като в други езици например променливи от тип char задължително да са в двойни кавички. Но както виждаш има моменти в които тия дребни неща са от значение.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!