Автор Тема: списък с неправилните глаголи в английски език (irregular verbs)  (Прочетена 1798 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
Здравейте,

реших да направя едно сайтче - списък с всички неправилни глаголи в английски. Аз, въпреки че знам една част от тях, винаги намирам някоя, за която не съм сигурен. Тука доста хора се оплакват, че имат проблеми с английския език, може да им е от полза. Аз лично ще го използвам за преписване  ;D

http://irregular-verbs.ava7.eu

Използвах по малко jQuery и обикновен JS да направим автоматичното допълване. За търсенете пробвах да вкарам малко и от любимеца на wuser, ама нещо не работи много точно и го ограничих на дистанция от 4. Примерно ако напиша 'beeen' и ми предлага 'besee', не знам дали наистина е това е най-близкия стринг. Използвах първия пример от php.net, като го превърнах в един скромен клас:
Код: PHP
  1. class Levenshtein {
  2.  
  3.     private $_closest, $_shortest;
  4.  
  5.     private function _setClosest($closest) {
  6.         $this->_closest = $closest;
  7.     }
  8.  
  9.     private function _setShortest($shortest) {
  10.         $this->_shortest = $shortest;
  11.     }
  12.  
  13.     public function getClosest() {
  14.         return $this->_closest;
  15.     }
  16.  
  17.     public function getShortest() {
  18.         return $this->_shortest;
  19.     }
  20.  
  21.     public function __construct($verb, $arr = array()) {
  22.  
  23.         $this->_shortest = -1;
  24.         foreach ($arr as $word) {
  25.  
  26.             $lev = levenshtein($verb, $word);
  27.  
  28.             if ($lev == 0) {
  29.                 $this->_closest = $word;
  30.                 $this->_shortest = 0;
  31.                 break;
  32.             }
  33.  
  34.             if ($lev <= $this->_shortest || $this->_shortest < 0) {
  35.  
  36.                 $this->_setClosest($word);
  37.                 $this->_setShortest($lev);
  38.             }
  39.         }
  40.         if ($this->_shortest > 4) {
  41.             $this->_setClosest(false);
  42.         }
  43.     }
  44.  
  45. }
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 47
  • Публикации: 2721
Опа, какво съм сторил викаш, че нещо не чаткам?
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
Опа, какво съм сторил викаш, че нещо не чаткам?
Нали ти разправяше, че тоя Ливънщайн е бил човекомразец?
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

kerkenez

  • Administrator
  • Само ме питай
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Ами не е достатъчно ясно  - infinitivepastsimple bla bla bla - стоят слято

трябва повече padding или margin да добавиш

HD

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 168
  • -Получени: 133
  • Публикации: 2640
Аз да попитам и аз. Защо като например напишеш be  ти се появяват всички глаголи, започващи с b? Няма ли да е по-ясно ако се появява само търсеният глагол??
« Последна редакция: 07 Май 2012, 12:01:45 от HD »

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Аваланч, мисля че неправилните глаголи не са чак толкова много. Подреден по азбучен ред на всичките вероятно със групиране по първа буква няма ли да е по-добре (на мен лично ще ми е по-удобно), а търсачката да остане като опция

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
@kerkenez На каква резолюция го гледаш? При мене си стои нормално, бях му задал 95% сега го фикснах на 850px, не трябва да има проблеми. о.О

@HD Търсачката вади всичко отдясно на стринга. Но това не го бях премислил наистина, трябва да обмисля първо да проверява за точни съвпадения и евентуално след това, ако няма такива да вади всичко както е сега. Това ли имаш в предвид. Това ли имаш предвид?

@NoBBy Може даже да са повече. Напъхах 515, но реално се използват максимум 200. Другите са или остарели, или се използват в Староанглийски. Иначе по принцип като пратиш празна формата ти вади пълния списък, вече в азбучен ред... Наистина идеята за зареждане на пълен списък при влизане не е лоша. Но за мобилната версия, която все още не съм направил, би било по-добре да се разчита на търсачката главно.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

kerkenez

  • Administrator
  • Само ме питай
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
@kerkenez На каква резолюция го гледаш? При мене си стои нормално, бях му задал 95% сега го фикснах на 850px, не трябва да има проблеми. о.О
Няма промяна, продължават <th>-тата да стоят слято. Гледам на 1680x1050

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
@kerkenez На каква резолюция го гледаш? При мене си стои нормално, бях му задал 95% сега го фикснах на 850px, не трябва да има проблеми. о.О
Няма промяна, продължават <th>-тата да стоят слято. Гледам на 1680x1050
Сложих му малко padding отдясно, вече наистина не трябва да са залепени...
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

HD

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 168
  • -Получени: 133
  • Публикации: 2640
Имам предвид, че ако търсиш само глагола be, да ти се появява само търсения резултат, тоест глагола be,  a ако няма намерен резултат да ти вади съобщение, че няма намерен резултат.

svet1bg

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 122
@Avalanche Вече не са залепени но ако ме накараш да прочета всички глаголи написани с бяло на този светло светло син фон ще ми изтекат очните ябълки. А колкото до коментара на @NoBBy и аз съм на сущото мнение.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 20
  • -Получени: 145
  • Публикации: 3174
Харесва ми начина по който си селектирал търсенето.
Имам обаче две забележки или по скоро предложeния:
1. Направи така, че след като търсачката изведе списъка от глаголи започващи с определени букви да може да се селектират с Pg Up  and Pg Down keys.
2. Крайният изход и поставянето му под съответното глаголно време не е добре стилизирано в css.
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
Благодаря за отговорите на всички. Опитах се да го направя по-userFriendly с малко CSS и вече глаголчетата се извеждат веднага в списък. @jazzman това със стрелките е готино, но ще ми отнеме малко повечко време да го науча - време, което нямам в момента...

п.с. А да, @HD, и вече при точен резултат вади само него.
« Последна редакция: 09 Май 2012, 00:28:01 от Avalanche »
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 47
  • -Получени: 143
  • Публикации: 1757
  • meow
    • Ava for Avalanche
Това със стрелките отпада като вариант, понеже при натискане на бутон нагоре или надолу се праща нова заявка и се рефрешва списъка - втори гугъл няма как да направя.

Иначе добавих:
- мобилна версия (за да може да се преписва най-бързо^)
- търсачката стой винаги горе, готова за работа
- добавих и един бутон за връщане най-отгоре на страницата


Благодаря на всички дали мнение.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 20
  • -Получени: 145
  • Публикации: 3174
Цитат
Това със стрелките отпада като вариант, понеже при натискане на бутон нагоре или надолу се праща нова заявка и се рефрешва списъка - втори гугъл няма как да направя
Добре, ами що не направиш проверка, ако точно тези бутони са натиснати да не се изпраща заявката към php file ?
ПП Предполагам,че си го мислил, ама все пак да попитам ;)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html