Автор Тема: MCF - нова тема  (Прочетена 3893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
MCF - нова тема
« -: 31 Март 2010, 15:43:15 »
** Тази тема дискутира:: MCF - нова тема **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:31:45 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

marto

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 7
Отг:MCF - нова тема
« Отговор #1 -: 12 Юли 2010, 20:07:27 »
Не ли е по-добър вариант вместо да правим проверка дали е по-голямо от 0 и дали е групата е активна да направим така:
Код: PHP
  1. <?php
  2. include( ' functions.php ' );
  3. connection();
  4. $id = (int) $_GET[ ' id ' ];
  5. $sql_cat = propper_query( ' SELECT cat_id, cat_name,cat_description FROM cat WHERE cat_active=1 && cat_id= '  . $id);
  6. if (mysql_num_rows($sql_cat) == 0) {
  7.     header( ' Location: index.php ' );
  8.     exit;
  9. } else {
  10.     $rs_cat = mysql_fetch_assoc($sql_cat);
  11.     my_header($rs_cat[ ' cat_name ' ]);
  12. }
  13. ?>

Добър вариант ли е?
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:32:19 от Avalanche »

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: MCF - нова тема
« Отговор #2 -: 28 Декември 2010, 19:09:52 »
Здравейте!Получими се странен проблем в topic.php .....Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\mcf\topic.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\mcf\topic.php:9) in C:\xampp\htdocs\mcf\topic.php on line 18

 на 10 ред имам  if(mysql_num_rows($rs)==1)
Писах echo mysql_error(); и ми каза .... You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'active=1' at line 1
ето и заявката към mysql.. $rs=run_q('SELECT name,active FROM cat WHERE cat_id='.$cat_id.'AND active=1');

Mоже ли някои да ми даде съвет как да действам ..... Благодаря !


borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: MCF - нова тема
« Отговор #3 -: 28 Декември 2010, 19:16:30 »
Сложи space преди AND-a.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: MCF - нова тема
« Отговор #4 -: 28 Декември 2010, 19:20:19 »
Супер... :)

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: MCF - нова тема
« Отговор #5 -: 28 Декември 2010, 19:24:24 »
Когато имаш проблем със заявките пускаш едно echo на променливата на която си присвоил и виждаш къде е проблема. Друг вариант е да си направиш един клас/функция за логове дето да плюе в някой файл съобщения.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: MCF - нова тема
« Отговор #6 -: 28 Декември 2010, 22:41:40 »
Отново нещо странно.Имам следната проверка......
Код: PHP
  1. if(count($err_array)==0)
  2.         {
  3.             run_q('INSERT INTO posts(cat_id,added_by,date_added,title,content)
  4.                VALUES('.$cat_id.','.$_SESSION['user_info']['user_id'].','.time().',"'.$new_name.'","'.htmlspecialchars($new_content).'" )');
  5.            header('Location: topic.php?id='.$cat_id);
  6.            exit;

Когато направя някакав запис той се усъществява но в PMA ми показва всичко друго освен title i content на записа..Отново ли греша нещо в код(защото писах и echo mysql_error но проблем ни ми изкара) или е някакъв бъг ?

Благодаря  :) !
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:32:32 от Avalanche »

intel

  • Гост
Re: MCF - нова тема
« Отговор #7 -: 29 Декември 2010, 15:24:29 »
След като не ти дава грешка, провери преди if-а, каква е стойността на променливите $new_name и $new_content. Може грешката да е по-нагоре в кода ....

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: MCF - нова тема
« Отговор #8 -: 29 Декември 2010, 23:18:10 »
Нищо не мога да намера за което да се захвана  :(

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3622
Re: MCF - нова тема
« Отговор #9 -: 30 Декември 2010, 14:52:32 »
Не схващаш, щото повечето от вас не умеят да дебъгват кода си.
Трябва да направиш 2 неща.
1.Влез в МySQL през phpMyAdmin и пусни заявката от там. По този начин ще разбереш дали проблема е в SQL заявката, още преди PHP да знае за какво иде реч.
2.Вместо променливите ,които не работят на тяхно място вкарай някакъв текст и виж дали влиза резултат в таблицата.
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF - нова тема
« Отговор #10 -: 17 Август 2011, 15:56:46 »
В topic.php взимам ид на топиците ($cat_id=(int)$_GET['id'];), как мога да взема ид-то на post_id от 'posts'?

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF - нова тема
« Отговор #11 -: 17 Септември 2011, 14:21:21 »
Някой ще помогне ли?

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3075
Re: MCF - нова тема
« Отговор #12 -: 17 Септември 2011, 14:44:04 »
Ти самия помисли ли малко над това, което питаш или искаш готово решение?  Дай кода, който си написал и ще измислим нещо

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF - нова тема
« Отговор #13 -: 17 Септември 2011, 17:25:17 »
Ти самия помисли ли малко над това, което питаш или искаш готово решение?  Дай кода, който си написал и ще измислим нещо

Разбира се, че съм помислил. Просто питам как става, защото при мен не става. Стойността на $post_id = (int)$_GET['post_id']; е винаги 0.

Код: PHP
  1. <?php
  2. include 'functions.php';
  3. db_init();
  4. $post_id = (int)$_GET['post_id'];
  5. $cat_id=(int)$_GET['id'];
  6. if($cat_id>0)
  7. {
  8. $rs=run_q('SELECT name,active FROM cats WHERE cat_id='.$cat_id.' AND active=1');
  9. if(mysql_num_rows($rs)==1)
  10. {
  11.         $row=mysql_fetch_assoc($rs);
  12.         site_title($row['name']);
  13.         if($_SESSION['is_logged']===true)
  14.         {
  15. ..

brazzerZ

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 19
Re: MCF - нова тема
« Отговор #14 -: 03 Октомври 2011, 22:53:10 »
Bumpec.